بیشتر بدانیم: اهمیت و فلسفه تواشیح خوانی در بین اهل تسنن

گفتگو با اسحاق آخوند سرفراز/مدیر گروه تواشیح خوانی اهل سنت در استان
۱-لطفا خودتان را معرفی نمایید؟

بنده حقیر اسحاق آخوند سرفراز متولد شهرستان بجنورد می باشم که بعد از گذراندن مقاطع ابتدایی جهت فراگیری تحصیلات علوم دینی و مذهبی عازم استان گلستان شده و به مدت یک سال در حوزه علمیه اهل سنت روستای قره بلاغ(مرحوم حضرت الحاج یارمحمد آخوند نظری) و به مدت ۵ سال نیز در حوزه علمیه قرنجیک و یک سال آخر نیز در حوزه علمیه عرفان آباد، تحصیل نمودم و سرانجام در مورخ ۱۷/۷/۱۴۰۱ ملبس به لباس روحانیت و درجه آخوندی نایل گردیده و بعد از فارغ التحصیلی ضمن بازگشت به خراسان شمالی و شهر خودم، اقدام به برگزاری کلاس های تخصصی تواشیح خوانی و آموزش به کودکان و نوجوانان و… در مسجد محمد رسول الله نموده و هم اکنون علاوه بر آموزش تواشیح خوانی، اقدام به آموزش قرآن و احکام اهل سنت به برادران و خواهران در سنین مختلف در مسجد مزبور نیز می نمایم.
۲-تواشیح چیست و چه معنایی دارد؟
تواشیح از نظر واژگانی یعنی زینت و آرایش می باشد. تواشیح تأثیر فوق العاده ای در روح انسان دارد و اگر درست به کار رود می تواند زیبائی را در رؤیای روح جایگزین کند. اعضای یک گروه تواشیح جوانان مذهبی، مسجدی و اهل جلسات قرآن می باشند و این هنر زیبا می تواند زنگ تفریحی برای جلسات قرآن و محافل مذهبی و جشنهای میلاد باشد و در عین حالی که از جایگاه رفیع و با ارزش برخوردار است می تواند بعنوان نقل و شیرینی مجلس مذهبی محسوب گردد.

۳-آیا باید تواشیح را تقویت نمود و یا تضعیف؟ اجرای تواشیح چقدر ضرورت دارد؟
برای زنده نگاه داشتن مفاهیم دینی خود و جاودانه نمودن آنها و نیز برای غنی ساختن هنر اسلامی خود ضروری است که تواشیح به اوج قدرت خود برسد . تبلیغ دین فقط با سخنرانی نیست؛ بلکه در این حال جامعه تواشیح یکی از بهترین تبلیغ های دین محسوب میشه البته باید این را هم بدانیم که تواشیح بدون موسیقی باشه و طبق موضوع دینی باشه چرا؟! چونکه سخنرانی در بازه زمانی ۳۰ دقیقه الی یک ساعت می باشد؛ ولو تواشیح با ۵ دقیقه به یک موضوع و یا داستان خاصی اشاره می کند.
خواندن تواشیح به زبان های مختلف موجب تشویق علاقه مندان به این قطعه فرهنگی و دینی و مذهبی شده و تواشیح رو به هر زبانی می شود خواند، به طور مثال گروه تواشیح مکتب خانه مسجد محمد رسول الله از زبان های عربی، فارسی، ترکی در برگزاری محافل دینی و مذهبی استفاده می کند که این خود موجب تشویق و علاقه مندی بیشتر جوانان به حضور و مشارکت در این برنامه می شود.
تواشیح خوانی بهترین ابزار برای مقابله با تهاجم فرهنگی
درپایان عرایض خود باید بگویم که در این برهه حساس از زمان که شدیداً جوانان ما مورد هجوم سخت فرهنگی و یا به تعبیر دیگر تهاجم فرهنگی از سوی کشورهای غربی و اروپایی به اصطلاح مدرن قرار گرفته اند، اهمیت دادن به سروده های اسلامی و مذهبی و گسترش تواشیح خوانی در بین نوجوانان و جوانان می تواند تأثیر بسزایی در کاهش آسیب های اجتماعی و مبتلا شدن جوانان به برنامه های مبتذل و سازهای غیر اسلامی بکاهد و ما شاهد سلامت فکری و روحی این قشر جامعه در مقابله با توطئه های دشمنان باشیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا