فراز و نشیب آموزش فرزندان از نگاه استاد اهل سنت

مختئوم نیوز: اندیشمند علوم سیاسی اهل سنت با مهم خواندن هزینه های تربیتی و تحصیلی برای فرزندان، نبود دانش کافی را از عوامل زودباوری در نسل جوان دانست

دکتر عبدالرسول حسنی فر با اشاره به نقش تربیت فرزندان در پیش از سن ورود به جامعه و بازار کار و اشتغال حرفه ای گفت: فرزندان به طور مشخص سرمایه های هر خانواده به حساب می آیند و پندار وسایل مادی از جمله مسکن، ماشین و زیور آلات بعنوان سرمایه در اختیار جهت مدیریت مباحث اقتصادی، چگونگی مصرف اقلام معیشتی و فراهم کردن امکانات لازم برای ایجاد زندگی بهتر در آن مجموعه اطلاق می گردد. در عین حال سرمایه های واقعی کسانی هستند که تحت عنوان فرزند در خانواده رشد و پرورش میابند.

وی رسالت اصلی پدر و مادر را تربیت فرزندان بر اساس تعالیم اسلامی و فرامین قرآنی دانست و افزود: هر موجودی به طور طبیعی و بنابر سرشتی که خدای متعال در نهاد وی قرار داده است، مراقبت از فرزند از لحظه تولد را یک معیار و وظیفه مهم برای خود تعریف می کند. در این بین یک انسان پیش از آنکه صاحب فرزند شود بخوبی می داند که طفل شیرخواره تا رسیدن به سن رشد به چه امکانات و مراقبت هایی نیاز پیدا می کند. شخصی که قرار است صاحب فرزند شود حتی پیش از تولد وی می پذیرد که بخشی از درآمد ماهیانه خانواده را باید برای عضو تازه اختصاص دهد. این عضو طبیعتا پیوسته احتیاج به مراقبت و نگهداری دارد و مصرف درآمد خانواده را تحت شعاع قرار می دهد.

دکتر حسنی فر ضمن انتقاد از طرز نگاه برخی خانواده ها به مقوله فرزند پروری اظهار داشت: تامین احتیاجات فرزند بر اساس مدیریت درآمد یک امر واضح و بدیهی در تمام ملل بشمار می رود، لیکن میزان توجه به تربیت روح و روان فرزند بخصوص در جوامع اسلامی از متفاوت بودن برداشت ها در این زمینه حکایت می کند. آگاهی و اشرافیت در این مسئله که فرزند ما در چه محیطی بزرگ می شود، می بایست برای والدین مهم قلمداد شود. خانه نمی تواند محیط دائمی جهت مراقبت از فرزندان باشد و نباید توقع داشت دوران طفولیت و کودکی را در این چارچوب بگذرانند. از یاد نبریم به نسبت سال هایی که طی می شوند تا کودک ما به سن نوجوانی برسد، محیط های بیرونی نیز تحث تاثیر فرهنگ های خوب و بد قرار می گیرند و فرهنگ ها در اثر پیشرفت تکنولوژی دچار تغییر و تنوع می شوند.

این اندیشمند علوم سیاسی ضمن یادآوری این مطلب که توانایی در خواندن و نوشتن به معنای داشتن سواد تلقی نمی شود، عنوان نمود: امروزه از جوان راه یافته به دانشگاه انتظار می رود که مهارت و توانمندی کافی در استفاده از کامپیوتر را داشته باشد. وی باید نرم افزارهای مختلف را بشناسد و درباره شیوه بکار گیری از آنها دانش کافی را کسب کند. آموزش های جدید گرچه ممکن است برای خانواده ها هزینه بر باشند، ولی اگر می بینیم فرزند ما به یک محور خاص علمی توجه نشان می دهد، باید تا جایی که در توانمان است بودجه کافی در اختیار وی قرار دهیم تا بتواند مهارت لازم را کسب کند. دانشجویی که زبان خارجی یاد می گیرد خود می تواند یک منبع درآمد برای هزینه هایش باشد، پس اختصاص مبلغ برای یاد گرفتن زبان خارجی قابل توجیه است، چرا که به فرزند ما روحیه اجتماعی و توانایی مضاعف می بخشد.

دکتر حسنی فر مدیریت برنامه ها مطابق با درآمد خانواده را یک نیاز ضروری برشمرد و تاکید کرد: پرهیز از هزینه های اضافی و صرفه جویی در مصرف باعث می شود تا به خروجی مطمئنی درباره اولویت ها برسیم. بسیاری از هزینه ها هستند که اگر دقت در برنامه ریری داشته باشند براحتی می توانند هزینه ها را مدیریت نمایند. تربیت دینی برای آینده فرزند خود مهم بدانیم و به نحوه تربیت جنسی وی توجه کافی نشان دهیم. دانش عمومی فرزند را محک بزنیم و ببینیم که ضمن خواندس درس، اوقات فراغتش را چگونه می گذراند.

نوجوانان ما به دلیل نداشتن تجربه و دانش کافی باورپذیری ببیشتری داشته و هر مطلبی را که در فضای مجازی می خوانند، باور می کنند. مطمئننا آموزش می تواند سطح سواد و آگاهی آنها را ارتقا بخشیده و آگاهی از مسائل مختلف کمک خواهد کرد تا بتوانند تصمیمات بهتری بگیرند.

این صاحب نظر اهل سنت کمبود معلم در کشور و نبود نیروهای جوان را نتیجه عدم توجه به سرمایه انسانی در کشور دانست و متذکر شد: جوانان در گذشته با خواندن درس و قبولی در دانشگاه های تربیت معلم و دانسراها توانستند به این مقام و افتخار معنوی برسند، لیکن عدم تکرار موفقیت ها به جابجایی ارزش های جامعه ارتباط پیدا می کند. سمت و سوی ارزش گذاری روی سرمایه های انسانی متاسفانه تغییر یافته اند. آنچه که هویت انسان را شکل می دهد مقوله ارزشمند تربیت است و ما این مسئله را با آراستن شکل ظاهری فرزند خود اشتباه می گیریم. همه چیز را نباید در ظاهر جستجو کرد، هر چند که باید بپذیریم بخشی از نگاه جامعه به ظاهر شخص معطوف است، با اینحال اگر فرزند تربیت نیافته صرفا با ظاهر نمی تواند صاحب شخصیت و جایگاه اجتماعی شود و طبعا کسانی به این جایگاه می رسند که فاکتورهای مثبت را در خود داشته باشند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا